Leeslievelings

Laura Migchels

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Laura Migchels.

De pioniersdochter (Laura Frantz)
Door deze roman is mijn liefde voor historische romans, en dan met name die over pioniers en indianen, begonnen. Het verhaal gaat over Lael Click. Samen met haar moeder en broertje verblijft ze in een fort. Ze voelt zich daar echter erg opgesloten en trekt het liefst met haar paard de wildernis in. Bij elke tocht begeeft ze zich verder bij het fort vandaan, tot ze overmoedig wordt en het grondgebied van de indianen betreedt… Wat ik zo mooi vind, is dat de auteur heel gedetailleerd schrijft, want daardoor zie je alles wat wordt beschreven helemaal voor je. Ik heb dit boek inmiddels al vier keer gelezen en dat zal vast niet de laatste keer geweest zijn.

Een grande dame (Elizabeth Camden)
Deze auteur schrijft altijd interessante onderwerpen uit de geschiedenis, dat maakt haar romans zo fascinerend en dat deze titel is dat zeker ook. Het verhaal gaat over Caroline Delacroix, die in het Witte Huis werkt. Ze verbergt een groot geheim, maar Nathaniel Trask, het pasbenoemde hoofd van de Secret Service-agenten, komt erachter. Als er dan plots gevaar opdoemt, raken ze verwikkeld in een race tegen de klok vol avontuur, gevaar en hartzeer… Ik was altijd al nieuwsgierig naar hoe het er achter de deuren van het Witte huis in Washington aan toe gaat en deze roman laat je daar wat van zien; het is gewoon alsof je er zelf rondwandelt. Genieten!

De juffrouw uit Devonshire (Julie Klassen)
Romans die zich afspelen in de regencyperiode, ze zijn geweldig. Neem deze roman, die een combinatie van humor, spanning en mysterie is. De hoofdpersoon, Emma Smallwood, woont in het grote landhuis van sir Giles. Er gebeuren daar allerlei spannende dingen en er zijn geheimen die niemand wil prijsgeven… Tot op het laatst zit je op het puntje van je stoel, omdat het niet te voorspellen is hoe het afloopt. Ik kon dit boeiende boek dan ook moeilijk wegleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.