Leeslievelings

Karina Koppelaar

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Karina Koppelaar.

Een wereld van verschil (Carla Laureano)
Wat doe je als je te horen krijgt dat je niet één, maar liefst vijf huizen hebt geërfd van een tot dan toe onbekende oma. Interieurdesigner Kendall Green, de hoofdpersoon van deze roman, besluit erheen te gaan, met het plan ze te verkopen. Maar eenmaal ter plekke ontdekt ze dat de keuze om de huizen te verkopen verregaande gevolgen zal hebben voor het stadje. Wat moet ze nu doen? Dit fijne verhaal gaat over zoeken naar familie en ontdekken wie je echt bent, maar ook over vergeving. En niet onbelangrijk: het is zó geschreven dat je alsmaar door wilt lezen; ik kon het boek gewoon niet wegleggen. Een echte leestip!

Alles wat ik vinden wil (Nicole Deese)
In deze roman lees je over de vrijgezelle lerares Lauren, die graag moeder wil worden en daarom heeft besloten een kindje te adopteren. De voorwaarde is dat ze de eerste paar jaar geen relatie mag hebben, zodra het kind er is. Ze stemt er zonder aarzelen mee in – er is toch geen man in haar leven – maar dan komt er een nieuwe meester op school en blijkt dat ze een bijzondere klik hebben… Ik vond dit verhaal, dat romantisch en grappig en diepgaand is, prachtig en indringend. Om in één ruk uit te lezen!

De familie Baxter-serie (Karen Kingsbury)
Deze serie verhaalt over verschillende Baxters – in nagenoeg elk deel staat een andere Baxter centraal – en doet je meeleven met het wel en wee van de innemende Amerikaanse familie die samen mooie en moeilijke tijden doormaken. De verhalen bestaan altijd uit de bekende ingrediënten ‘geloof’, ‘liefde’ en ‘familie’, en dragen steevast een bemoedigende boodschap uit. Is dat niet saai, elke keer hetzelfde recept? Als je het mij vraagt niet, omdat je toch steeds iets anders leest en alle romans gewoon heel mooi zijn en je raken; je houdt het niet altijd droog tijdens het lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.