Leeslievelings

Karin Zoutewelle

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Karin Zoutewelle.

Hadassa (Tommy Tenney)
Deze bijbels-historische roman neemt je mee terug in de tijd, naar het Babylon van 492 v.Chr., waar de jonge Joodse Hadassa wordt weggehaald bij haar oom Mordechai. Ze komt terecht in het vrouwenverblijf van koning Xerxes (Ahasveros). Ze probeert zich staande te houden in de extravagante ‘gevangenis’ van het paleis, maar dan ontdekt ze een verschrikkelijk complot: een invloedrijke vertrouweling van de koning wil het Joodse volk ombrengen… Dit mooie verhaal heb ik al meerdere keren gelezen, met het bijbelboek Esther ernaast. Op die manier werd heel duidelijk: wát een lessen kunnen we trekken uit Esthers leven!

Een lied in de nacht (Tricia Goyer)
Deze oorlogsroman heeft veel indruk op mij gemaakt. Het aangrijpende verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en gaat over Jakub, een Joodse jongen die in het concentratiekamp Mauthausen beland. Omringd door het kwaad en verzwakt door de honger heeft hij weinig kans om daar te overleven. Zijn enige hoop is het orkest van de gevangenen, want hij speelt viool. Maar is zijn talent groot genoeg om hem te redden? Dit boek boeit echt van het begin tot het einde en hoe vaak je het ook leest, het blijft mooi.

Ongepland (Abby Johnson)
In dit boek vertelt de auteur over de verandering die ze doormaakte: van directeur van een abortuskliniek in Texas naar een voorvechtster van een prolifebeweging. De eerlijkheid en openhartigheid waarmee ze dat doet, maakt dat wat je leest indrukwekkend is. Dit waargebeurde verhaal liet mij niet meer los en zette me aan het denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.