Leeslievelings

Julia Marteijn

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Julia Marteijn.

Iemand zoals jij (Karen Kingsbury)
Deze titel gaat over Dawson Gage en Maddie Baxter – een van Baxters, over wie al een hele serie is verschenen – die elkaar leren kennen als Maddies leven door een onverwachte gebeurtenis op zijn kop komt te staan. Ze blijkt namelijk als embryo te zijn geadopteerd en heeft er geen idee van wie haar echte ouders zijn… Het is een heerlijk romantisch verhaal met een tikkeltje drama, maar aan de andere kant word je aan het denken gezet over serieuze thema’s, staat God centraal en wordt mooi duidelijk gemaakt hoe Hij in je leven kan werken.

Het meisje uit de trein (Irma Joubert)
Al meerdere keren heb ik deze roman gelezen en hij verveelt nog steeds niet, want hij is zo mooi! Je leest over de kleine Gretl, die tijdens de Tweede Wereldoorlog weet te ontsnappen uit de trein naar Auschwitz. Ze wordt door de Poolse Jakób onder zijn hoede genomen, maar na de oorlog moet ze daar weg en belandt ze in Zuid-Afrika, waar ze een nieuw thuis moet zien te vinden. Ik werd helemaal meegenomen in het verhaal; zo goed is het geschreven. Zo ervaar je de emoties en gedachten van de personages alsof die van jezelf zijn en je bevindt je voor gevoel op de beschreven plek. Deze pageturner wil je in één ruk uitlezen!

Land van stilte (Tessa Afshar)
De bloedvloeiende vrouw over wie het onder andere in Mattheüs gaat, staat centraal in deze bijbels-historische roman. Elianna, zo wordt ze genoemd, voelt zich al jarenlang schuldig voor de dood van haar broertje, die overleed terwijl zij op hem paste. Daarom ontzegt ze zichzelf alle geluk en als ze ziek wordt, ervaart ze dat als een terechte straf. Maar dan hoort ze geruchten over een Man Die door één aanraking kan genezen. Kan Hij haar beter maken… en haar bevrijden van haar schuld? Door dit bijbelverhaal in fictievorm te gieten, ga je het niet alleen beter begrijpen, de auteur herinnert je er ook aan hoe groot, liefdevol en genadig Jezus is. Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.