Leeslievelings

Joleen den Braber

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Joleen den Braber.

Anno Domini 30 (Ted Dekker)
In deze bijbels-historische roman gaat het over Maviah, de bastaarddochter van een machtige bedoeïensjeik. Als ze de opdracht krijgt om koning Herodes om hulp te vragen, komt ze onverwacht in aanraking met een Man Die anders is dan iedereen die ze kent: Jeshua. De ontmoeting en vooral wat Hij zegt zetten heel haar wereld op zijn kop. Door heel het verhaal heen zijn bijbelse feiten verweven en ook veel woorden van Jezus komen langs. Wat ik vooral mooi vind, is dat Jezus gehoord en gezien wordt door een bedoeïenenvrouw en vervolgens een blijvende indruk nalaat. Dat en een aantal andere dingen zorgen ervoor dat dit boek een diepe mooie boodschap bevat.

Stilte heeft een eigen stem (Ruta Sepetys)
Deze vlotlezende roman vertelt over twee jonge mensen die elkaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog van de jaren vijftig vorige eeuw ontmoeten: de Amerikaanse Daniel en de Spaanse Ana. Terwijl ze zich in een onmogelijke liefde storten, legt Daniel met zijn fototoestel een van de pijnlijkste drama’s uit de geschiedenis van Spanje bloot en elk op hun eigen manier komen ze in aanraking met het duistere geheim van generaal Franco… Met dit verhaal heeft de auteur een stukje Europese geschiedenis dat moeilijk te begrijpen is voor de meeste Spaanse buitenstaanders geprobeerd toegankelijk te maken en dat is goed gelukt. En het is misschien schokkend, maar tegelijkertijd ook echt heel mooi.

Ik laat je niet achter (Gemma Liviero)
Deze boeiend geschreven roman speelt zich af gedurende de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Je leest over een Italiaanse krijgsgevangene, Stefano, die in het door de oorlog verwoeste Duitsland een jongetje vindt, over wie hij zich ontfermt. Samen zoeken ze onderdak in een ogenschijnlijk verlaten huis, maar er blijken wel degelijke mensen te wonen… Door het hele verhaal heel worden verrassende feiten en historische gebeurtenissen verweven met fictie, en hoe alles nu precies zit, blijft tot het einde zorgvuldig een geheim. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.