Leeslievelings

Joke van der Meij

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Joke van der Meij.

De boomgaard (Lynn Austin)
Deze titel heb ik al een paar keer gelezen en elke keer geniet ik weer van het tragische, spannende en romantische en onvoorspelbare verhaal. Het speelt zich af op de fruitkwekerij van de familie Wyatt en gaat over Eliza, die met de hulp van haar kinderen en excentrieke tante haar best doet om het bedrijf na het overlijden van haar man en schoonvader voort te zetten. Onverwacht krijgt ze hulp van een vreemdeling genaamd Gabe Harper. Maar is hij wel de man die hij zegt te zijn? Wat ik het beste vind aan deze roman? De personages – ze zijn geweldig, vooral Eliza’s tante. Ze is een vrouw met humor, levenswijsheid en heerlijk onaangepast, waardoor je enerzijds iets leert van de wijze lessen die zij deelt en je anderzijds hartelijk kunt lachten om de rare situaties die zich voordoen. Echt een aanrader!

De Jezus manier (Arie-Jan Mulder)
Dit boek ben ik gaan lezen op aanraden van een ander en ik ben er net zo enthousiast over, omdat de auteur je op een verrassende manier naar bekende bijbelse geschiedenissen laat kijken. Daarbij legt hij de nadruk op hoe Jezus met mensen omging, de dynamiek tussen Hem en Zijn gesprekspartners. Wat mij raakte, is de liefdevolle manier waarop Jezus telkens weer naar mensen kijkt. Dat confronteerde me met het feit dat ik zelf nogal eens veroordelend ben naar anderen toe, zowel bijbelse personen als mensen die ik tegenkom in het dagelijkse leven. Dit boek doet dus echt iets met je!

Reisgids door het beloofde land (Gerjanne van Daalen, Bert Noteboom)
In deze bijzondere reisgids, waarin de liefde voor Israël voelbaar is, volg je Jezus op de voet van Galilea naar de woestijn van Judea tot aan Jeruzalem. Dat doe je aan de hand van foto’s, tips, ervaringsverhalen, wetenswaardigheden, bijbelstudies en meer. Daardoor waan je je in het beloofde land en wordt het verlangen gewekt om het land echt eens te bezoeken. Hier ligt het boek voor het grijpen en telkens lees ik weer een stukje en bekijk ik de prachtige beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.