Leeslievelings

Jiska Kranendonk

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Jiska Kranendonk.

Het Veritasconflict (Shaunti Feldhahn)
Deze dikke roman gaat over Claire Rivers, die naar Harvard gaat om te studeren. Ze heeft er echter geen idee van dat deze universiteit een slagveld is in de strijd tussen goed en kwaad, noch dat zij hierin een belangrijke rol zal vervullen… Het mooie aan dit verhaal vind ik dat je niet alleen Claire volgt, maar ook Gael, de engel die al vanaf Claires geboorte is aangewezen om over haar te waken, en zijn medestrijders. Daardoor ben ik me veel meer bewust geworden van de geestelijke wereld en de kracht van gebed.

Vergeet mij niet (Karen Kingsbury)
Deze feelgoodroman van mijn favoriete auteur gaat over jeugdvrienden Nolan en Ellie, die elkaar op vijftienjarige leeftijd een brief schreven en afspraken dat ze elkaar elf jaar later weer zouden ontmoeten om de brieven te lezen. Nu is het bijna zover, maar de oude vrienden staan verder van elkaar af dan ooit. Ellie is een alleenstaande moeder die met moeite rondkomt en haar geloof heeft verloren. Nolan is uitgegroeid tot een televisiester en alles wat hij heeft meegemaakt, heeft zijn geloof juist versterkt. Kan hun vriendschap deze afstand overbruggen? Het is een heel ontroerend verhaal, dus de kans is groot dat je tijdens het lezen een traantje zult laten. Gelukkig is er als tegenhanger ook genoeg romantiek.

De koppelaarster (Mary Connelly, Carol Cox, Regina Jennings, Karen Witemeyer)
Dit is een heerlijk romantisch boek, dat bestaat uit vier verschillende novelles. Elk daarvan speelt zich af rond het stadje Dry Gulch, in het negentiende-eeuwse Amerika. Daar is een goedbedoelende bemoeial actief. Ze kan het gewoon niet laten om vrouwen in nood heimelijk te koppelen aan mannen met een goed karakter. Maar of dat altijd gaat volgens plan? De verhalen zijn stuk voor stik humoristisch en romantisch, zodat je er lekker bij kunt wegdromen. En grappig: in de laatste novelle wordt de weldoenster zelf aan iemand gekoppeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.