Leeslievelings

Jenieke Polinder

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Jenieke Polinder.

Bij mij ben je veilig (Sharon Cameron)
Deze roman speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Stefania, de hoofdpersoon, werkt bij een Joodse familie. Als de nazi’s de stad binnenvallen verandert alles; de familie moet naar het getto en zij blijft achter in hun huis. Niet lang daarna begint ze Joden bij haar te laten onderduiken en ze doet er alles aan om hen verborgen te houden en van voedsel te voorzien, maar dat wordt steeds moeilijker… Ik heb meerdere boeken gelezen die zich in deze periode afspelen, maar dit hoopvolle en ontroerende verhaal over een jonge vrouw die bovenmenselijke moed toont, is favoriet!

Een spel van licht (Charles Martin)
Een roman van deze auteur mag niet ontbreken in dit rijtje, want hij schrijft zo veel moois, maar deze steekt erbovenuit. Je leest over fotograaf Tucker Mason, die weet hoe hij dingen die anderen niet kunnen zien vast moet leggen. Wat hij niet weet, is hoe hij in het reine kan komen met zijn verleden. Maar als zijn halfbroer ontsnapt uit een psychiatrische inrichting en zijn jeugdvriendin met haar zoontje op zijn pad komt, wordt hij gedwongen de confrontatie ermee aan te gaan. Een indringende roman met een mooie boodschap over vergeving!

Nachtvogel (Cathy Gohlke)
In dit verhaal verzamelt Lilliana na het sterven van haar moeder al haar moed en ontvlucht haar gewelddadige echtgenoot. Ze gaat naar haar oudtante en opent op haar landgoed een bibliotheek waar iedereen welkom is, ongeacht huidskleur. Ze leeft geleidelijk aan weer op, maar dan verschijnt haar man onverwacht en blijkt dat de Ku Klux Klan boos is vanwege de bibliotheek, waardoor ze haar leven niet meer zeker is… Dit alles maakt het tot een meeslepende roman over huiselijk en racistisch geweld, maar ook over moed en maatschappelijke bewogenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.