Leeslievelings

Ingrid Verkamman

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Ingrid Verkamman.

Sleutelkind (Kristen Heitzmann)
In deze roman lees je over Morgan Spencer, die er goed in is om bedrijven van de ondergang te redden. Maar als het om zijn eigen leven gaat, is hij niet zo succesvol; het lukt hem maar niet om het op orde te krijgen. Dan staat hij opeens oog in oog met Jill Runyan, met wie hij jaren geleden een relatie had, en net als toen blijkt dat ze elkaar nodig hebben om verder te kunnen… Dit goed opgebouwde psychologische verhaal schuwt moeilijke onderwerpen niet; het gaat over ‘leukemie’, ‘drank’ en ‘verbroken relaties’. Dat en het feit dat de personages zo levensecht zijn, maakt dat het je niet snel loslaat.

Het meesterwerk (Francine Rivers)
Roman Valesco, een van hoofdrolspelers van deze roman, heeft een dubbele identiteit: ’s nachts trekt hij eropuit als ‘The Bird’, een beruchte graffitiartiest; overdag is hij een succesvolle schilder. Als Grace Moore zijn assistente wordt, leert ze langzaam maar zeker de echte Roman kennen en het is alsof hun gebroken verledens geleidelijk aan in elkaar schuiven… totdat er iets gebeurt wat hun leven voorgoed zal bepalen. Dit verhaal heeft veel pluspunten, maar wat ik er het mooist aan vind, is dat het zowel romantisch is als de diepte in gaat – er zit behoorlijk wat psychologie in – en tegelijk getuigt het van de kracht van hoop en geloof. Een aanrader!

Eva’s dochters (Lynn Austin)
Deze roman gaat over vier generaties vrouwen – Louise, Emma, Grace en Suzanne – die allemaal de gevolgen van een vreselijk geheim dragen en moeten leren omgaan met de keuzes die zij maakten en die hun moeders vóór hen maakten. Maar de vicieuze cirkel die hen al tientallen jaren gevangen houdt, blijkt moeilijk te doorbreken. Durven ze het aan om eerlijk te zijn en zich daarmee los te maken van de erfenis van verkeerde keuzes? Prachtig zoals in dit verhaal zichtbaar wordt gemaakt welke invloed voorgaande generaties hebben op de volgende, en het is zo meeslepend geschreven! Je kunt deze pageturner eigenlijk niet wegleggen voordat je hem uit hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.