Leeslievelings

Ineke de Vries

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Ineke de Vries.

Rode inkt (Kathi Macias)
In deze roman lees je over de jonge, rijke Zhen-Li die met een christelijke boer trouwt en haar leven in dienst van God stelt. Tijdens haar tweede zwangerschap wordt ze ontvoerd door haar familie en ondergaat ze een gedwongen abortus. De ontredderde Zhen-Li besluit zich sterk te maken voor het enige wat ze nog heeft: haar geloof. Maar dat kost haar bijna alles… Veel van de personages over wie je leest in dit mooie, maar aangrijpende verhaal hebben te maken met geloofsvervolging en daarover lezen maakte diepe indruk op me. Ook hield het me een spiegel voor, als het gaat om mijn geloof. Tot nadenken stemmend!

Geen zorgen voor morgen (Max Lucado)
Geen zorgen voor morgen, geen gepieker… Dat wil iedereen, natuurlijk. De vraag is alleen: hoe dan? Daarop geeft de auteur antwoord in dit boek, aan de hand van Filippenzen 4:6-7. Hij maakt duidelijk hoe zorgen je leven kunnen beïnvloeden en belasten, en wijst erop dat Jezus heeft gezegd: ‘Geef je last maar aan Mij.’ Vervolgens wordt beschreven hoe je dit als gelovige in praktijk kunt brengen. Mij heeft dat geleerd om in het leven vol zorgen alles op God te werpen. Een waardevolle les.

Aan zijn voeten (Tessa Afshar)
Dit is de bijbelse geschiedenis van Boaz en Ruth in romanvorm. Als Ruth samen met haar schoonmoeder Naomi aankomt in Israël, hebben ze niks om van te leven. Hun enige hoop op eten is dat Ruth genoeg voedsel kan verzamelen om Naomi en zichzelf te behoeden voor de hongerdood. Maar God heeft een groter plan met haar leven. Dat wordt duidelijk als Boaz ten tonele verschijnt. Een inspirerend verhaal, vind ik het, vooral vanwege het geloof van Boaz en Ruth. Ook hielp het mij dit stukje van de Bijbel en de betekenis ervan beter te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.