Leeslievelings

Henrieke Boersen

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Henrieke Boersen.

Leef je roeping (Carianne Ros, Nelleke de Wit)
In dit boek gaat over het maken van keuzes vanuit Gods Woord. Het bevat praktische handvatten om achter Gods roeping met je leven te komen, belemmeringen te overwinnen en je leven zó te organiseren dat er daadwerkelijk tijd en ruimte is voor het leven van deze roeping. Dit alles wordt verteld aan de hand van een mooie metafoor: een auto die onderhoud nodig heeft en een unieke behandeling vraagt. De auteurs zetten de zaken op scherp en brengen keuzes terug naar datgene waar ze voor staan in je leven. Zo ontdek je wat Gods wil is wat betreft je levensdoel en roeping. Een echte aanrader!

Trots en vooroordeel (Jane Austen)
Dit verhaal, vol sterke, geëmancipeerde vrouwen in de romantische setting van de regencyperiode, gaat over Elizabeth Bennet, die graag zelf wil kiezen met wie ze trouwt. Wanneer ze door haar moeder wordt gekoppeld aan de rijke, maar hooghartige Mr Darcy, peinst ze er dan ook niet over. Toch wordt ze verliefd op hem, maar er zijn ook nog zo veel andere kandidaten… In mijn ogen is dit een meesterwerk van een getalenteerde auteur die uniek was voor haar tijd, omdat ze een soms wat sarcastische en kritische blik op de heersende tijdgeest wierp.

De kronieken van Narnia-serie (C.S. Lewis)
Deze zevendelige serie gaat over het betoverende koninkrijk Narnia, waar regelmatig veldslagen plaatsvinden tussen reuzen, centauren, dwergen en faunen. De goede kant wordt in de strijd meerdere malen bijgestaan door de vier Pevensie-kinderen. En natuurlijk de machtige leeuw Aslan, wiens kracht bijna oneindig lijkt… Elk van de verhalen raakt mij, omdat de auteur, die een geweldige fantasie bezat, iets van God weet te omschrijven wanneer Aslan ten tonele komt. En ook de diepgaande lessen van vergeving en liefde die je tussen de regels door vindt, zijn waardevol, want daar heb je persoonlijk echt wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.