Leeslievelings

Heleen Veenstra

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Heleen Veenstra.

Ondersteboven van jou (Becky Wade)
In dit verhaal gaat het over Willow Bradford, die werkt als model, maar toe is aan rust en dus besluit ze voor een tijdje terug te gaan naar haar thuisstadje. Daar komt ze vervolgens oog in oog te staan met haar ex-vriend, Corbin Stewart. Hoewel ze eigenlijk niks meer met hem te maken wil hebben, gaat ze met hem samenwerken om een familiemysterie op te lossen en dan bloeit er ongewild toch weer wat op. Kunnen ze dat wat er in het verleden is gebeurd overwinnen? Deze roman is, net als de rest van de serie, heerlijk om te lezen én heeft diepgang, want hij bevat een mooie boodschap over ‘perfectionisme’, ‘(Gods) onvoorwaardelijke liefde’ en ‘vergeving’.

Op het juiste moment (Melissa Tagg)
Als weduwnaar Logan Walker, de mannelijke hoofdrolspeler van deze roman, hoort dat hij de plaatselijke krant van zijn geboorteplaats heeft geërfd, keert hij samen met zijn dochtertje terug naar Maple Valley. Hij is vast van plan om de krant snel te verkopen, maar daar besluit Amelia Bently, de redacteur, een stokje voor te steken… Wat ik er zo mooi aan vind? Dat ik door de geloofslessen die personages leren, zoals ‘God vergeet ons nooit, zelfs als we Hem niet ervaren’ en ‘God wacht op ons totdat we bij Hem (terug)komen’, zelf ook ben gegroeid in mijn geloof. En daarnaast is het gewoon een fijn verhaal.

De dienstmeid van Fairbourne Hall (Julie Klassen)
Deze roman heb ik al ontelbaar vaak gelezen en ondanks dat ik inmiddels kan dromen hoe het afloopt, blijft hij zo leuk! Je leest over Margaret Macy, die gevlucht is om te ontsnappen aan een huwelijk met een onbetrouwbare man. Om in haar onderhoud te voorzien gaat ze aan het werk als bediende in het huis van Nathaniel Upchurch, die ze ooit afwees, in de hoop het hart van zijn knappe broer te veroveren. Maar ze wil niet herkend worden en dus doet ze haar uiterste best om onopgemerkt te blijven. Zal dat lukken? Een heerlijk verhaal dat je meevoert terug in de tijd, naar de regencyperiode, en doet wegdromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.