Leeslievelings

Gerliene van Meeuwen

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Gerliene van Meeuwen.

Een zeker man had een vijgenboom (Monica Nieuwenhuijse)
Deze roman, die is gebaseerd op waargebeurde verhalen, gaat over Danjuma, een Nigeriaanse jongen die wordt vervolgd om zijn geloof; Abdul, een van die vervolgers; en de Nederlandse Johan, een christen die niets te klagen heeft. Een indrukwekkende preek over de gelijkenis van de vijgenboom verandert het leven van Johan en ook het leven van Danjuma en Abdul verandert ingrijpend. Dit aangrijpende en mooie verhaal vertelt heel treffend en realistisch over de vervolging van christenen in landen ver weg versus het ‘gemakkelijke’ leven van christenen hier, in Nederland. Daarbij houdt het je ook regelmatig een spiegel voor. Een aanrader!

Strootjesbruid (Karen Witemeyer)
Wie trekt het kortste strootje en trouwt met Meredith? Dat is eigenlijk de grote vraag van dit historische verhaal, dat vertelt over de vier Archer-broers die nogal op zichzelf zijn. Niemand mag hun land zomaar betreden. Maar als Meredith hoort dat men van plan is om de broers van hun ranch te verjagen, doet ze dat toch. Een besluit, zo merkt ze al snel, dat niet zonder gevolg blijft… Deze heerlijke roman heb ik inmiddels al meerdere keren gelezen, maar hij blijft leuk en leest bovendien als een trein. Oftewel: alles wat je nodigt hebt voor een paar ontspannen uurtjes.

Aan elkaar gewaagd (Cathy Marie Hake)
Als lady Sydney Hathwell, de hoofdpersoon van deze roman, wordt gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk, besluit ze eraan te ontsnappen door zich te vermommen als man – ze wordt ‘Syd’ – en ergens werk te zoeken. Ze komt ze als boerenknecht op de boerderij van haar oom terecht. Even lijkt het allemaal goed te gaan, want niemand heeft door wie en wat ze echt is. Totdat… Wat een leuk, humoristisch verhaal dat vermaakt en boeit tot de laatste letter. Deze wil je in je boekenkast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.