Leeslievelings

Gerdien Bloemert

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Gerdien Bloemert.

Het meisje dat verdween (Els Florijn)
Deze aangrijpende roman vertelt over de familie Stein. Als de Steins in 1943 bericht krijgen dat ze zich in kamp Vught moeten melden, besluiten ze onder te duiken, zonder hun dochtertje Ditte. Zij wordt meegenomen door de huishoudster, in de hoop dat zij dan veiliger is. Maar is ze dat ook? Ik werd helemaal meegesleept in het verhaal – het is zo boeiend. En tegelijk is het ook hartverscheurend om te beseffen wat mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten meemaken. Wat een verdriet!

Aan zijn voeten (Tessa Afshar)
Deze roman brengt de bijbelse geschiedenis van Ruth tot leven. Het verhaal begint ermee dat Ruth aankomt in Israël. Haar enige hoop is dat ze genoeg voedsel kan verzamelen om haar schoonmoeder Naomi en zichzelf te behoeden voor de hongerdood. Maar God heeft een groter plan met haar leven. Ondanks dat veel van wat je leest fictie is, wordt er een goed beeld geschetst van hoe de tijd van Ruth en Boaz was, en het is mooi om te lezen hoe Ruth door Naomi de God van Israël leert kennen en uiteindelijk leert zeggen: uw God is mijn God. Als je deze titel eenmaal uit hebt, lees je het verhaal in de Bijbel met een nieuwe inzichten.

Verbonden met de sterren (Connilyn Cosette)
In dit bijbels-historische verhaal gaat het over de tien plagen uit de tijd van Mozes. Je maakt alles wat er gebeurt mee vanuit het perspectief van een Egyptisch dienstmeisje van Potifera, Kyra. Zij maakt de plagen van dichtbij mee en kiest er uiteindelijk voor om met de Hebreeërs mee te trekken. Daarmee laat ze alles wat ze kende achter en komt terecht in de woestijn waar vele beproevingen wachten… Door deze roman te lezen ga je beter beseffen wat een impact de plagen op de Egyptenaren hadden. Dat maakt dat ik er nog regelmatig terugdenk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.