Leeslievelings

Francisca Drost

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Francisca Drost.

Blindelings (Susy Flory, Michael Hingson)
Michael Hingson is op 11 september in een van de Twin Towers aan het werk als de aanslag op de torens wordt gepleegd. Net als vele anderen probeert hij naar buiten te komen, met één verschil: hij is blind. In dit verhaal beschrijft hij hoe hij samen met zijn blindengeleidehond uit het brandende gebouw is gevlucht – de bijzondere band met het dier is aldoor voelbaar – met af en toe een flashback naar zijn leven vanaf zijn geboorte tot deze elfde september. Dit boek leert je dat iemand die blind is veel meer kan dan je vaak denkt, wat dat betreft is het echt een eyeopener. Daarnaast staan er wijze levenslessen in.

Tuinfluiter trilogie (Jos van Manen Pieters)
In deze trilogie volg je Marion Verkerk, die haar best doet om haar geloof gestalte te geven in haar dagelijkse leven. Dan ontmoet ze de knappe Reinier van Herewaarden en, na de nodige obstakels overwonnen te hebben, trouwen ze. Al snel breidt hun gezin van twee zich uit en de jaren die volgen, kennen hun hoogte- en dieptepunten, totdat hun liefde en verdriet samenkomen in een spannende climax… Het verhaal is sfeervol en diepzinnig, en er komen allerlei thema’s in voor, die bij eenieder herkenning zullen oproepen. Inmiddels heb ik deze geliefde klassieker al vaak gelezen, maar hij blijft mooi en steeds weer ontdek ik er nieuwe dingen in.

Gedeeld geschenk (Nelleke Wander)
Na moeilijke jaren ervaart de geadopteerde Anne-Li, over wie het gaat, dat mensen haar accepteren en van haar houden. Vooral de liefde van Menno-Ho, die net als zij uit China is geadopteerd, maakt haar gelukkig. Maar dan wordt hij ernstig ziek. De strijd die beiden vervolgens moeten leveren, heeft onlosmakelijk te maken met hun adoptieverleden… Dit verhaal, waar het vertrouwen op Gods leiding als een rode draad doorheen loopt en dat zich kenmerkt door het feit dat de gevoels- en gedachtewereld van de personages zo goed onder woorden zijn gebracht, boeit van begin tot eind. En mij weet het ook te raken – telkens als ik het boek lees weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.