Leeslievelings

Feline Braamskamp

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Feline Braamskamp.

Een naam om trots op te zijn (Cathy Gohlke)
In dit verhaal lees je over de dertienjarige Robert, die bevriend is met William Henry, een donkere jongen. Als Robert later met zijn moeder een bezoek brengt aan zijn grootvader, een grootgrondbezitter wiens vermogen is gebaseerd op de uitbuiting van zwarte slaven, gaat hij beseffen hoe erg de slavernij is. Dit boek vind ik zo mooi en het heeft me bovendien veel geleerd over (de tijd van de) slavernij; ik ben en er, net als Robert, achter gekomen hoe erg de slavernij was.

Dochter van Rome (Tessa Afshar)
Priscilla en Aquila, je kunt over hen lezen in de Bijbel… en in deze bijbels-historische roman. Ondanks dat hun afkomst heel verschillend is – Priscilla is een dochter van een Romeinse generaal en Aquila een Jood – bloeit er liefde tussen hen op. Niet lang daarna trouwen ze en stichten ze samen een christelijke gemeente – iets wat hen veel brengt en hun veel kost. Mooi is dat je in dit verhaal fragmenten uit de Bijbel herkent, zo gaat het bijvoorbeeld over het gedeelte dat Paulus bij het echtpaar is. Ook is er romantiek in het spel en de nodige spanning. Oftewel: een romantische, leerzame en soms spannende aanrader!

Totdat we thuis zijn (Cathy Gohlke)
Claire Stewart, de hoofdrolspeelster van dit verhaal, maakt deel uit van het Franse verzet en smokkelt vijf Frans-Joodse kinderen de zee over, naar Engeland. Hoewel ze van plan was om gelijk weer terug naar Frankrijk te gaan om meer voor het verzet te doen, kan ze niet terug omdat ze door haar tante, bij wie de kinderen verblijven, wordt verplicht om voor de kinderen te zorgen. En dat is niet zo makkelijk… Deze roman maakt duidelijk dat niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen zoals Frankrijk en Engeland de spanning hoog opliep tijdens de Tweede Wereldoorlog en geeft daar een mooi beeld van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.