Leeslievelings

Eveline van der Linden

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Eveline van der Linden.

Niemandsland (Jeanette Windle)
Deze roman gaat over journaliste Julie Baker, die met een inspectieteam reist door de jungle van Colombia, waar guerrillastrijders de macht hebben. De reis roept pijnlijke herinneringen op aan haar ouders, die daar zijn omgekomen. Wanneer ze besluit te gaan graven in het verleden, in de hoop wat meer over hun dood te weten te komen, stuit ze op een verschrikkelijk geheim en tekent ze haar eigen doodvonnis… Dit verhaal is zowel mooi als ontzettend spannend en bovendien is het boeiend geschreven. Je leest het gewoonweg in één adem uit.

Geen musje zal vallen (Linda Nichols)
De aan drugs verslaafde Mary Bridget Washburn, de hoofdpersoon van dit verhaal, is haar uitzichtloze bestaan en de angst waarin ze voortdurend leeft moe. Ze snakt ernaar gewoonweg gelukkig te zijn met een eerlijke baan en een dak boven haar hoofd. Dus als ze de kans krijgt om eraan te ontsnappen, gaat ze ervandoor en maakt ze onder een andere naam een nieuwe start. Maar het verleden blijft haar achtervolgen. Deze roman, hij dringt bij je binnen, grijpt aan… en geeft hoop, want duidelijk wordt: hoe besmeurd je verleden ook is, er is bij God vergeving en de mogelijkheid om opnieuw te beginnen.

Het teken van de leeuw (Francine Rivers)
Deze dikke pil bestaat uit drie romans over de eerste christenen ten tijde van het oude Romeinse Rijk. Bij de belegering van Jeruzalem door de Romeinen wordt de jonge Hadassah gevangengenomen en als slaaf verkocht aan een rijke Romeinse familie. Daar durft ze niet voor haar geloof uit te komen, omdat iedere christen wordt beschouwd als een bedreiging voor de gevestigde orde. Als het desondanks toch bekend wordt dat ze gelooft, heeft dat verstrekkende gevolgen – voor haarzelf, maar ook voor vele anderen, van wie ze sommigen niet eens kent. Deze prachtige, meeslepende trilogie zal me altijd bijblijven, vooral vanwege de liefde en het geloof die de christelijke personages tijdens de vervolging aan de dag legden. Om een voorbeeld aan te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.