Leeslievelings

Elvera Kamphuis

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Elvera Kamphuis.

Trots en vooroordeel (Jane Austen)
Dit met humor en een knipoog geschreven verhaal, speelt zich af rond 1800 en gaat over de familie Bennet. Mrs. Bennet doet er alles aan om haar vijf dochters aan de man te brengen. Zo koppelt ze haar tweede dochter Elizabeth aan de rijke, maar hooghartige mr. Darcy. Elizabeth heeft een hekel aan hem en die wordt alleen maar groter als hun paden zich blijven kruisen, terwijl hij verliefd op haar wordt. Gaat dat ooit wat worden? Inmiddels zijn er talloze herschrijvingen en verfilmingen van deze roman, maar mijn tip is: lees het origineel. Dat is en blijft het beste… en mijn favoriet van deze auteur.

Bevrijdende liefde (Francine Rivers)
Dit verhaal is gebaseerd op het bijbelboek Hosea en speelt zich af rond 1850. Michael Hosea, een van de twee hoofdpersonen, krijgt van God de opdracht om te trouwen met Angel, een vrouw van lichte zeden die als meisje is misbruikt. Het lijkt een onmogelijke opdracht, maar hij laat zich niet afschepen en is vastbesloten Angel lief te hebben. Lukt het haar om zijn liefde te omarmen en zo ook af te rekenen met haar verleden? En zal ze God vinden? Deze roman maakte vanwege de boodschap over Gods liefde diepe indruk op me toen ik hem voor het eerst las en dat doet hij nog steeds, telkens als ik hem lees. Een aanrader!

Gebroken licht (Kim Edwards)
In dit verhaal word je meegenomen naar de jaren zestig van de vorige eeuw. Als een jonge dokter zijn eigen vrouw helpt bij de bevalling en er sprake blijkt van een tweede kindje, is dat een grote verrassing. Maar dan wordt duidelijk dat de baby het Syndroom van Down heeft. De dokter geeft het meisje aan een verpleegster, die haar meeneemt naar haar huis in plaats van naar een inrichting, en zegt vervolgens tegen zijn vrouw dat het kind dood is. Zal het gruwelijke geheim ooit uitkomen? Deze roman is heel veel – mooi, aangrijpend, meeslepend – maar vooral indrukwekkend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.