Leeslievelings

Elsanne Schouw

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Elsanne Schouw.

Hoofd in de wolken (Karen Witemeyer)
Alles wat deze auteur schrijft, is favoriet bij mij, maar deze titel heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het verhaal gaat over Adelaide Proctor die als gouvernante gaat werken op een afgelegen schapenboerderij in Texas, met het plan alle romantiek achter zich te laten. Maar dan staat ze oog in oog met haar knappe werkgever… Alleen maar gele kleding dragen, een picknick binnenshuis die niet helemaal volgens het boekje verloopt… dat en allerlei andere komische situaties bij elkaar maakt deze roman echt een van mijn lievelings.

Mooier dan dromen (Elizabeth Camden)
In deze historische roman lees je over Anna O’Brien, die een voorspelbaar en rustig leven als bibliothecaresse leidt, tot ze een fout ontdekt in het rapport over een gezonken schip. Want als ze in een poging om de waarheid boven tafel te krijgen samen met congreslid Luke op onderzoek uitgaat, raakt ze verstrikt in geheimen die groter en gevaarlijker zijn dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. De karakters van dit verhaal vind ik heel interessant en de setting is ook origineel, want het speelt af in en rond het Capitool en de Library of Congress in het Washington van begin twintigste eeuw. Maar vooral de les dat je fouten moet durven maken, vind ik mooi – en inspirerend.

Fort Reno-serie (Regina Jennings)
Deze serie speelt zich af rond Fort Reno in het negentiende-eeuwse Oklahoma. Je leest over drie vrouwen: Louisa Bell, een saloondanseres die per abuis voor gouvernante wordt aangezien en besluit die rol te vervullen. Ambrosia Herald, die haar uiterste best doet om te voorkomen dat een kudde kamelen van de ene naar de andere plek worden gebracht. Hattie Walker, die door een misverstand in een grote puinhoop terechtkomt. En Caroline Adams, die een eigen stukje land wil bemachtigen in de wedloop om land. De verhalen bevatten romantiek, een beetje spanning, veel humor en originele elementen zoals kamelen en rolschaatsen en ze zijn zo leuk dat ik er geen genoeg van krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.