Leeslievelings

Elizabeth van Es

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Elizabeth van Es.

In Zijn arm de lammeren (Cornelius Lambregtse)
Dit verhaal voert je mee naar Zeeland en geeft je een intieme blik in het leven van Fransje. Hij is veel bezig met dingen die niet van deze aarde zijn en bestookt zijn moeder met diepzinnige vragen over dood en leven. Zij weet alleen niet goed hoe ze al zijn vragen moet beantwoorden… Persoonlijk vind ik deze roman, die ik al meermaals heb gelezen, zeer de moeite waard. Het is zo ontroerend zoals het kleine jongetje denkt! En de boodschap die je meekrijgt – je bent veilig in Jezus’ armen – laat een diepe indruk achter.

Dorp in verzet (Jan W. Klijn)
De jonge predikant, dominee Oostenbrug, om wie het draait in dit op waarheid gebaseerde tweeluik, speelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in het verzet van de Alblasserwaard. Als een van de leden van de verzetsgroep wordt opgepakt en ter dood veroordeeld, wordt er een heldhaftige reddingsactie op touw gezet, maar heeft dat zin? De plek waar alles waarover je leest zich afspeelt, is voor mij heel bekend en daardoor kwam het verhaal bijna van de bladzijden tot leven. Dat vergrootte voor mij het leesplezier.

Onverwachte bruiden-serie (Melissa Jagears)
Deze serie vertelt over verschillende postorderbruiden, onder wie Julia Lockwood, Eliza Cantrell en Kate Dawson. Zij zijn op zoek naar een gelukkige toekomst, maar die ligt niet voor het oprapen. Julia wordt geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven op de prairie. Eliza wordt verliefd op een ander dan de man met wie ze beloofd heeft te trouwen. Kate blijkt misleid door haar aanstaande bruidegom… Elk van deze verhalen heeft hetzelfde recept: een vrouw trouwt met iemand ver weg die ze niet kent. Maar ze zijn toch heel verschillend en hoewel ze soms ietwat langdradig zijn, weten ze absoluut te boeien. Zeker het lezen waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.