Leeslievelings

Elise Pater

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Elise Pater.

Verlangen (Elizabeth Prentiss)
Deze negentiende-eeuwse roman is niet zozeer het best geschreven boek dat ik ken, maar de inhoud is kostbaar. Kathy, de hoofdpersoon van dit verhaal, begint haar dagboek op zestienjarige leeftijd en daarna volg je haar door de jaren heen en je leest over haar leven en vooral ook haar geestelijke zoektocht. Haar leven met God, de gesprekken met andere christenen en boeken die ze leest, vormen haar denken en haar manier van leven en tegelijk ook dat van jou, als lezer. En de lessen die Kathy leert, hebben nog niets aan betekenis ingeboet. Bijzonder waardevol en leerzaam.

Een leven op het altaar (Ellen Vaugn)
Wie weleens iets van of over Elisabeth Elliot gelezen heeft, is vast nieuwsgierig geworden naar de vrouw, die als zendelinge in Ecuador werkte, toen haar echtgenoot door indianen werd vermoord en die vervolgens onder deze indianen ging wonen om hen bekend te maken met het christelijke geloof. Hoe is ze geworden wie ze was? Hoe kwam ze aan zo’n groot geloof, zo veel liefde voor onbereikte volken, zo veel doorzettingsvermogen? In dit boek krijg je antwoord op die vragen, want het vertelt aan de hand van dagboekfragmenten en gesprekken met bekenden over het eerste deel van haar leven. Wat ik las, hield mij een spiegel voor: Wie is God echt voor mij? Geloof ik Hem op Zijn woord? Mag mijn leven een offer zijn voor Hem? Een enorme aanrader!

Onzichtbaar bewijs (Darlene Deibler Rose)
De auteur werkte vlak voor de Tweede Wereldoorlog samen met haar man als jonge zendelinge in Nieuw-Guinea en kwam vervolgens in een Japans interneringskamp terecht. Daarover vertelt ze in dit boek, met als resultaat een aangrijpend verhaal over zelfverloochening, liefde voor de Heere en Zijn dienst, een nabije omgang met Hem, over getuigen in de moeilijkste omstandigheden en over een vast geloof in een God Die niet loslaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.