Leeslievelings

Dorine Groothedde

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Dorine Groothedde.

Een vlokje mensenkind (Elma Griffioen)
Dit verhaal gaat over een gewoon, fijn gezin, waarvan een van de twee zoontjes, Michiel, ernstig ziek wordt. Er ontstaat verwijdering tussen de ouders, en Robbie, Michiels broertje, verandert van een blij, levenslustig kereltje in een triest en onbereikbaar kind. Ondertussen voert de kleine Michiel – een vlokje mensenkind, kwetsbaar en stil als de sneeuw waarvan hij zo veel houdt – zijn zware strijd. Ik vind het erg goed geschreven; je zit als het ware bij dit gezin aan tafel. En het is zo ontroerend, mooi en realistisch… Ik houd het niet droog als ik dit boek lees, ook al is het voor de zoveelste keer!

Als ik mijn ogen sluit (Elizabeth Musser)
In deze roman gaat het over Josephine Bourdillon, die een aanslag ternauwernood overleeft en vervolgens in coma raakt. De dader, Henri Blough, wil zijn klus afmaken door haar alsnog te vermoorden, maar haar ziekenhuiskamer wordt goed bewaakt en hij slaagt er niet in om bij haar te komen. En vervolgens loopt alles heel anders dan iemand ooit had kunnen denken… Een heel goed verhaal, al is het soms misschien beetje langdradig, met een bizarre ontknoping. Echt de moeite waard om te lezen!

De vliegeraar (Khaled Hoesseini)
Deze roman, geschreven door iemand die Afghanistan en de gewoontes daar als geen ander kent, vertelt over twee jongens, Amir en Hassan. Ze groeien bijna als broers op en nemen zich voor op een dag de sultans van Kabul te worden, maar eenmaal ouder, lopen hun wegen uiteen. Hassan blijft waar hij is, Amir bouwt een bestaan op in de Verenigde Staten. Tot de ontdekking van een schokkend familiegeheim hem terugvoert naar zijn vaderland, waar hij vervolgens tegen wil en dank wordt meegesleept in een huiveringwekkend avontuur… Prachtig, prachtig, prachtig, dit verhaal, en zo aangrijpend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.