Leeslievelings

Dini Faasse

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Dini Faasse.

Het geheim van mijn moeder (Cathy Gohlke)
Deze knap geschreven oorlogsroman gaat over Hannah Sterling, die altijd heeft verlangd naar een betere relatie met haar moeder. Als zij overlijdt, neemt Hannah zich voor om het raadselachtige verleden van haar moeder te ontrafelen en al snel komt ze tot de ontdekking dat ze nog een grootvader heeft in Duitsland. Ze zoekt hem op en probeert meer van hem te weten te komen, maar hij doet zijn best om zijn oorlogservaringen te verbergen. Hannah geeft echter niet zomaar op… Als er iets is wat dit verhaal je doet beseffen, is het wel wat een verdrietige gevolgen een oorlog heeft en wat voor geheimen je als gevolg daarvan met je kunt meedragen.

Een stem in de wind (Francine Rivers)
Het is een boeiende roman, deze over Hadassah, die als jonge Joodse vrouw wordt ontvoerd en uiteindelijk wordt verkocht aan een Romeinse familie. Ze is een overtuigd christen, maar durft niet voor haar geloof uit te komen in een omgeving waar elke christen wordt beschouwd als een bedreiging voor de gevestigde orde. Dat plaatst haar voor een innerlijk conflict met levensgrote consequenties… Dit verhaal geeft je een goed beeld van het leven in het Romeinse Rijk en het grijpt regelmatig aan, vooral het stukje waarin je leest over christenen die voor de leeuwen worden gegooid is erg indrukwekkend. Erg mooi!

Eva’s dochters (Lynn Austin)
In dit verhaal staan vier generaties vrouwen centraal, maar de hoofdrol is misschien wel voor de tachtigjarige Emma Bauer. Zij leeft al meer dan vijftig jaar met een geheim dat ze altijd uit alle macht verborgen heeft gehouden. Als ze ziet dat het huwelijk van haar kleindochter in het slop raakt, realiseert ze zich echter dat de leugens over haar eigen huwelijk in staat zijn het leven van haar dierbaren te verwoesten. Neemt zij haar geheim mee haar graf in of helpt ze haar kleindochter door het te delen? Deze roman, die aan de hand van de verschillende perspectieven een mooi tijdsbeeld schetst, is echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.