Leeslievelings

Daniëlle de Graaf

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Daniëlle de Graaf.

Ik zal verborgen zijn (Eline Rosenhart)
In deze indrukwekkende roman word je meegenomen in het leven van twee moedige vrouwen: Hadassah Liebermann en de bijbelse Hadassah (koningin Esther). Deze laatste Hadassah behoedde de Joden voor een totale afslachting door Haman en zijn volgelingen. De eerste Hadassah strijdt tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de Haman uit die tijd: Adolf Hitler. Hoewel de twee verhaallijnen zich afspelen in verschillende tijden, lopen ze op een bepaalde manier ook parallel aan elkaar. Briljant gedaan! Een prachtig geschreven en tegelijk confronterend verhaal, dat duidelijk maakt dat er altijd hoop is.

Engelenbrood (Tessa Afshar)
Deze bijbels-historische roman brengt de bijbelse geschiedenis over Lydia, de purperverkoopster tot leven. Je leest hoe ze zich, met behulp van haar vaders geheime recept, weet op te werken tot een van de belangrijkste kooplieden van Filippi. Angst is echter een goede bekende van haar en belemmert haar bij alles wat ze doet. Wanneer ze Paulus ontmoet en ze zijn boodschap hoort, verandert haar leven voorgoed… Waar het in dit verhaal ten diepste over gaat, is de vraag: wat doe je als je verleden je lijkt in te halen – geef je toe aan angst of vertrouw je op God?

Koningin in de nacht (Mesu Andrews)
Dit aangrijpende verhaal speelt zich af in een donkere periode in de geschiedenis van Israël. Het gaat over koning Manasse, wiens afgoderij steeds heftiger vormen aanneemt. Zijn moeder probeert hem op het rechte pad te brengen, alleen haar woorden dringen niet tot hem door… maar wel tot zijn vrouw, Mesullemet. Voor haar is dit het begin van een zoektocht naar de Jahwe Die zij nooit echt gekend heeft, maar die de enige hoop vormt tijdens de donkerste dagen van Juda. Deze roman maakt je bewust van de gevaren van afgoderij en laat bovenal zien dat niets onmogelijk is voor onze hemelse Vader. Hoe uitzichtloos iets ook lijkt te zijn, God is altijd groter. Een tijdloze boodschap die je niet vaak genoeg kunt horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.