Leeslievelings

Daniëlle Aarnoudse

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Daniëlle Aarnoudse.

Meer dan goud (Stephanie Landsem)
Deze titel is prachtig; je wordt er meteen door gegrepen! Hij gaat over Minerva Sinclaire die in de jaren dertig van de vorige eeuw om financiële (en persoonlijke) redenen naar Hollywood vertrekt om daar beroemd te worden en zo geld te verdienen om de boerderij van haar vader te redden. Dat loopt niet zoals ze had verwacht en ze gaat steeds meer over haar grenzen heen om toch haar doel te behalen. Het verhaal doet denken aan de gelijkenis van de verloren zoon en vooral de personages Penny, dat is Minerva’s zus, en haar vader zijn treffend neergezet. Het is dus niet alleen een roman over Hollywood, maar heeft ook een mooie boodschap!

Al die dingen nu jij er niet meer bent (Emily Spurr)
Dit verhaal gaat over de tienjarige Rae die in haar eentje in een groot huis woont en haar best doet om voor de buitenwereld zo normaal mogelijk over te komen. Ondertussen probeert ze de vragen over haar alleen-zijn zo veel mogelijk te vermijden. Al lezende kom je gaandeweg achter de reden waarom ze alleen is en waar haar moeder is. Het verhaal is aan de ene kant erg aangrijpend, maar de vertelstijl is prachtig en vooral door de groeiende vriendschap met de buurvrouw heeft het ook iets luchtigs. Dat maakt het echt een roman die je in één keer uitleest en daarna nog in je gedachten blijft.

Het verhaal dat ons verbindt (Susie Finkbeiner)
Deze fijne en hartverwarmende roman gaat over de jonge weduwe Betty, die haar neefje in huis neemt omdat haar zus niet meer voor hem kan zorgen. Worstelend met hun verdriet, vinden Betty en Hugo elkaar in het vertellen van verhalen en ervaren ze samen hoe God hun wonden heelt. Betty’s positieve instelling is inspirerend en maakt duidelijk dat er zelfs in moeilijke tijden (kleine) lichtpuntjes te vinden zijn en dat God ook dan voor je zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.