Leeslievelings

Caroline Snoek

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Caroline Snoek.

De uitnodiging (W. Paul Young)
Deze roman heb ik al vaak gelezen; hij is zo goed! Waarom? Omdat hij je beeld van God verandert en je ervan bewust maakt hoe menselijk Hij is en dat hij aanwezig is in het alledaagse leven. En deze krachtige boodschap is verweven in een spannend verhaal over Mack, die vier jaar nadat zijn dochtertje is vermoord, terugkeert naar de plek des onheils. Hij treft er een ongewoon gezelschap aan: Papa, een stevige Afro-Amerikaanse vrouw, haar zoon Jezus, een vriendelijke timmerman uit het Midden-Oosten, en de spring-in-’t-veld Sarayu. Alle drie zetten ze je aan het denken over waar en wie God (voor jou) is. Lees dit boek zelf en laat je verrassen!

Zangvogels (Christy Lefteri)
Dit verhaal gaat over Nisha, die als huishoudster op Cyprus werkt, terwijl ze haar best doet om haar dochter op Sri Lanka in leven te houden en haar via de tablet probeert op te voeden. Als ze op een dag spoorloos is verdwenen, gaat haar werkgeefster, Petra, naar haar op zoek. Tijdens die zoektocht ontdekt ze de duistere kanten van het migrantenbestaan. Door te lezen over Nisha en haar leven krijg je oog en oor voor migranten in het Middellandse Zeegebied. Een prachtige, invoelende roman over een onderbelicht thema!

Huis aan de Handelskade (Ria Borkent)
Sophie, de hoofdpersoon van dit boek, betrekt na de dood van haar man een nieuwbouwappartement en wordt de voorzitter van de Vereniging van Eigenaren. Dan valt de gevelplaat van het complex, waardoor een constructiefout boven tafel komt. Er barst een belangenspel los… Feitelijk gaat dit verhaal over niks bijzonders, maar veel zinnen zijn juweeltjes en er worden prachtige metaforen gebruikt. Daarvan is deze blijven hangen: Het huis is zwanger van gevaar. Puur genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.