Leeslievelings

Carolien Noorlander

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Carolien Noorlander.

Landgoed Rosaville-serie (Karen Quint)
Deze driedelige serie speelt zich af rond het landgoed Rosaville en gaat over drie vrouwen: Laura, die in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed duikt en vervolgens op allerlei onverwachte dingen stuit… en liefde. Rosalie, die begin 1900 moet kiezen tussen twee mannen die om haar hand dingen – wie is de ware? En Alix, die in een lastige positie verzeild raakt door de keuze die haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte, als ze een schokkende ontdekking doet in de ijskelder van Rosaville. Wat zo fijn is aan deze romans? Ze zijn feelgood, geschiedenis en romantiek ineen en lezen heerlijk weg.

Het weesmeisje-serie (Anne Jacobs)
De zes romans die deze serie vormen vertellen het verhaal van de rijke textielfamilie Melzer in Augsburg. Je leest over het wel en wee van de gezinsleden en het personeel, met als hoofdrolspeelster het weesmeisje Marie. Zij komt bij deze familie in dienst en trouwt niet lang daarna met Paul Melzer, waardoor het even lijkt alsof het geluk haar toelacht, maar er volgen ook moeilijke tijden… De verhalen beslaan samen een tijdsbestek van begin 1900 tot net na de Tweede Wereldoorlog en het is interessant om deze familie door de tijd heen te volgen, met name ook tijdens de oorlog. Omdat je zo een indruk krijgt van hoe men zich destijds, als (rijke) Duitse familie, door lastige periodes heen sloeg.

Ridgewood Hall-serie (Marijke Vos)
Ridgewood Hall, een Schots landgoed, vormt het decor van deze serie, waarin telkens een van de broers Bellamy – Edward, Daniel en James – centraal staat. Edward, wordt geacht te trouwen met de dochter van een succesvolle zakenman, maar hij is verliefd op een dienstmeisje. Daniel moet kiezen tussen de liefde en zijn carrière. En James moet de gevolgen onder ogen zien van een desastreuze fout, wat ook iets moois in petto blijkt te hebben. Door elk van die historische verhalen is een hedendaagse verhaallijn geweven en dat bij elkaar opgeteld maakt dit een honderd procent mooie feelgoodserie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.