Leeslievelings

Carlien van Westenbrugge

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Carlien van Westenbrugge.

Laat je bevrijden (Charles Martin)
Na het lezen van het eerste hoofdstuk van dit boek was ik verkocht. En wel omdat zo veel bijbelse thema’s en verhalen op een mooie, leerzame manier worden uitgelegd; de auteur bezit de gave om ze tot leven te brengen. Om alles tot me te laten doordringen, heb ik er best lang over gedaan. Maar daardoor heb ik er veel van opgestoken, zoals praktische lessen om God te dienen en Hem te volgen. Kleine kanttekening: het is vrij Amerikaans en evangelisch; mogelijk dat sommigen daar moeite mee hebben.

Hartenkind (Remmelt Mastenbroek)
Dit verhaal gaat over een vrouw, Lente, en haar dochter, Liva. Als Lente een eiland erft, gaan ze er samen heen en daar, omgeven door het ongerepte en ruige landschap, op een plaats waar God nog welkom is, leren ze elkaar goed kennen. Maar hoe sterk is hun band? Deze roman heeft een psychologisch karakter en bij tijden is het rauw. Geloofsvragen worden ook niet uit de weg gegaan en de dialogen en de liefde tussen moeder en dochter zijn knap onder woorden gebracht. En het einde… ik was er echt een poosje stil van. Wat gebeurde, had ik niet verwacht. Aanrader!

De eerste krokus (Laila Ibrahim)
Deze roman gaat over de kleine blanke Lisbeth en haar zwarte kindermeisje, Mattie. Terwijl Lisbeth opgroeit in twee werelden, wordt de band met Mattie steeds sterker en groeit haar afkeer van de slavernij. En dat stelt haar uiteindelijk voor een onmogelijke keuze… Ik vind dit verhaal mooi geschreven, maar vooral de inhoud is goed, en dan met name zoals de ogen van het blanke meisje geleidelijk aan opengaan voor de onrechtvaardigheid van de slavernij en de wijze waarop ze zich daartegen verzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.