Leeslievelings

Bernice Goud

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Bernice Goud.

Gevangene en toch… (Corrie ten Boom)
Dit is het eerste boek dat Corrie ten Boom schreef toen ze na de Tweede Wereldoorlog weer was thuisgekomen in Haarlem en waarin ze je laat ervaren hoe haar tijd in de gevangenis in Scheveningen, kamp Vught en Ravensbrück was. Door haar verhaal word je stilgezet bij alles wat wij wel hebben en je krijgt praktische levenslessen voor het vertrouwen op God. Ook bevat het een aantal van de brieven die Corrie heeft verstuurd of gekregen. Een aanrader voor iedereen!

Het winterpaleis (John Boyne)
Dit is een van de meest intense boeken die ik ooit heb gelezen. Je leest over de tachtigjarige Georgy Jachmenev die samen met zijn ernstig zieke vrouw afreist naar het Rusland van hun jeugd – en specifieker: naar het Winterpaleis van de tsaar en zijn vrouw. Om nog een keer hun vroegere thuis te zien – het land dat hen heeft gemaakt en gebroken. Het verhaal bevat veel flashbacks en die staan niet in chronologische volgorde, daardoor blijf je je tot de laatste bladzijde door afvragen hoe het nu precies zit. Daardoor moest ik er aan het begin wel een beetje inkomen, maar het enige wat ik dacht toen het uit was, was: waarom is deze roman niet nog een stuk dikker?

Doelwit (Charles Dyer, Mark Tobey)
Deze thriller – mijn beste kringloopvondst tot nu toe! – is zowel spannend als adembenemend, en sleept je mee in een dramatisch avontuur dat alles te maken heeft met terroristische aanslagen. Greg en Jillian, de hoofdpersonen, zijn namelijk op het spoor gekomen van een internationaal terroristisch netwerk, met alle gevolgen van dien… Het misschien geen fijn onderwerp, terrorisme, maar er loopt een rode draad van hoop doorheen en omdat er veel onverwachte dingen gebeuren, boeit het verhaal aldoor. Een aanrader voor als je van spannende boeken houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.