Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Aritha Vermeulen.
Schrijfster aan het Perzische hof (Tessa Afshar)
Deze bijbels-historische roman gaat over Sarah, het nichtje van bijbelse Nehemia, die schrijfster is aan het Perzische hof. Maar het succes dat ze in deze functie vergaart, wordt haar noodlottig, met als gevolg dat ze haar baan verliest en moet trouwen met de neef van de koningin. Een man die deze verbintenis puur aangaat uit verplichting… althans dat denkt Sarah. Onder de oppervlakte van dit liefdesverhaal schuilt het liefdesverhaal van God en al Zijn kinderen. En het was af en toe gewoon alsof de boodschap die daarvan uitgaat aan mij persoonlijk was gericht. Erg bemoedigend!
Coronaproof! (Gerhard Hormann)
Deze titel gaat over het eerste jaar van de coronapandemie en bevat tien praktische stappen om een pandemie door te komen. Het is een handboek voor een nieuwe manier van leven, maar ook een blauwdruk voor een betere wereld, want je wordt erop gewezen dat je deze crisis kunt zien als een aansporing het over een heel andere boeg te gooien. Een citaat om over na te denken: Je kunt corona desgewenst zien als een symptoom van een systeemcrisis, als een straf van God, als wraak van de natuur of gewoon als domme pech, maar zelf beschouw ik het als iets wat we over onszelf hebben afgeroepen door onze eigen grenzeloosheid.
Onzichtbaar (Laura Jensen Walker)
Deze roman pak ik er regelmatig bij om weer te lezen. Het verhaal is luchtig, romantisch en grappig en heeft ook diepgang. Freddie, de hoofdpersoon, is negentwintig, nog steeds single en heeft een maatje-meer. Tel daarbij op een ongelukkige jeugd én een nukkige baas, en je kunt begrijpen waarom ze het liefst onzichtbaar is. Totdat ze Deborah ontmoet… Zoals Freddie van zichzelf gaat houden en zo veel ‘meer’ wordt dan ze ooit had kunnen dromen, vind ik geweldig. Vooral om de boodschap die daarin schuilt: houd van jezelf zoals God je gemaakt hebt. Iemand schreef over deze titel: Christelijke chicklits zijn meestal supermelig en oppervlakkig, maar dit verhaal is de real deal. Daar ben ik het mee eens.