Leeslievelings

Arianna Saffier

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Arianna Saffier.

Kind van de rivier (Irma Joubert)
Deze meeslepende roman gaat over Pérsomi, een Zuid-Afrikaans meisje dat zich aan haar armoedige milieu weet te ontworstelen en als advocaat de confrontatie aangaat met het dorp waar ze woont… en met de liefde van haar leven om zo op te komen voor de minderheden in haar land. Het verhaal bestrijkt een stukje geschiedenis vanaf 1938 tot enkele decennia later en geeft een inkijkje in het leven van de ‘bijwoners’, armblanke mensen in Zuid-Afrika. De auteur weet het politieke conflict dat een wig drijft tussen relaties aan de vooravond van de apartheid goed neer te zetten en creëert met haar bijzondere schrijfstijl veel sfeer.

Sterren in de schemering (Sarah Sundin)
Deze roman neemt je mee naar het nazi-Duitsland van eind jaren dertig van de vorige eeuw, waar twee jonge Amerikanen, Evelyn en Peter, tegenover elkaar staan als het gaat om hun begrip van wat er daadwerkelijk gaande is. Geleidelijk aan gaat Peter beseffen dat journaliste Evelyn het weleens bij het rechte eind kan hebben met haar beweringen over het gevaar van het nazisme, en tegen die tijd is het de vraag of ze nog wel veilig zijn in Duitsland… Het is een spannend verhaal met een vleugje romantiek en geeft een goed beeld van de ontwikkelingen voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog.

Door jouw ogen (Nicole Deese)
Dit is een eigentijds verhaal over beautyinfluencer Molly McKenzie. Om haar carrière een boost te geven, gaat ze op zoek naar een maatschappelijk project waaraan ze als vrijwilligster een bijdrage kan leveren. Zo komt het dat ze aan de slag gaat bij een zomerclub voor kansarme jongeren, gerund door Silas Whittaker – een lastige man om mee te werken, maar ook een heel aantrekkelijke… Het is mooi om te zien hoe Molly ontdekt wat er écht toe doet in het leven en dat ze ondanks sociale druk vasthoudt aan haar principes. Een feelgoodroman met ontroerende momenten en een relevante boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.