Leeslievelings

Annemieke Jansen

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Annemieke Jansen.

Wegbereider (Ann Voskamp)
In dit boek schrijft de auteur – door mijn liefde voor diepte en poëzie vind ik in haar een zielsverwant; zij geeft zo mooi woorden aan het (lijden in dit) leven – aan de hand van herinneringen prachtig en diepzinnig over kwetsbare situaties uit haar eigen leven: over een mislukte huwelijksnacht, de ziekte van een van de kinderen, de adoptie van hun jongste dochter. Daarbij geeft ze mee: Koester geen hoop, maar houd vast aan de God van de hoop Die een weg zal banen. Dan zul je niet alleen ontdekken hoe je komt waar je wilt zijn, maar ga je vooral naar de Wegbereider verlangen!

De uitnodiging (W. Paul Young)
De hoofdpersoon van dit verhaal is Mack. Op een dag krijgt hij een opvallend briefje, schijnbaar van God, met de uitnodiging om terug te gaan naar de plek waar zijn dochtertje werd vermoord. Hij komt daar aan op een koude, winterse middag en stapt zijn grootste nachtmerrie weer binnen. Wat Mack in de hut vindt, verandert zijn leven volledig… Deze roman vertelt in verhaalvorm wat geloven is: niet je aan allerlei regels houden, maar leven uit liefde. En er zit nog meer moois in. Zo zet het je aan het denken over je godsbeeld en over wat er in je eigen hart leeft. Aanrader!

Bevrijdende liefde (Francine Rivers)
In deze roman weeft de auteur de geschiedenis van de bijbelse Hosea op een prachtige manier door het levensverhaal van de in 1850 levende Angel. Zij is als meisje verkocht om als prostituee te werken en wordt nu misbruikt. Door wat ze heeft meegemaakt, weet ze niet wat liefde is, maar dan ontmoet ze Michael Hosea. God heeft hem opgedragen om met haar te trouwen en haar onvoorwaardelijk lief te hebben, wat hij ook trouw doet, en zo ontdekt Angel geleidelijk aan wat échte liefde is. Dit verhaal sleept je mee, stelt indringende vragen en laat zien hoe bevrijdend liefde is. Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.