Leeslievelings

Annemieke de Munck

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Annemieke de Munck.

Een simpel gebaar (Jiska en Sara Kranendonk)
In deze roman word je meegevoerd naar het Engeland van de negentiende eeuw en maak je kennis met Ann Simms, die op jonge leeftijd doof is geworden en vanwege haar doofheid door velen als minderwaardig wordt beschouwd. Wie haar niet zo ziet, is Andrew Moore en al snel bloeit er iets tussen hen op, maar Andrew draagt een geheim met zich mee dat alles heeft te maken met Ann… Dit verhaal trof mij zowel omwille van zijn eenvoud als om de boodschap over ‘acceptatie’, ‘vergeving’, ‘kwaadsprekerij’ en ‘liefde’ die erin verborgen ligt. Kortom: een boek om zelf te lezen en de waardevolle inhoud te ontdekken.

De Libië-tactiek (Joel C. Rosenberg)
CIA-agent Marcus Rykers, over wie deze thriller gaat, heeft hij ervoor gezorgd dat de meestgezochte terrorist ter wereld is gedood en nu heeft hij als taak de rest van de terreurnetwerk op te rollen. Maar wat een succesvolle operatie moet worden, loopt erop uit dat hij wordt ontslagen en zijn naam moet zien te zuiveren… terwijl de dreiging van een aanslag toeneemt. Dit goedgeschreven verhaal, waarin het geloof mooi naar voren komt, kent veel vaart en spanning. Van dat laatste moet je houden, maar als je dat doet, geniet je er, net als ik – ik houd van boeken die je in één adem uitleest, spannend zijn en waarin rekening wordt gehouden met God – vast van.

Bidden tussen het onkruid (Tara Johnson)
Dit verhaal speelt zich af op en rond het strijdtoneel van de Amerikaanse Burgeroorlog en gaat over Cassie Kendrick, die is weggevlucht van een gedwongen huwelijk. Om onder de radar te blijven vermomt ze zich als man en meldt zich aan bij het leger. Lang lukt het haar om haar ware identiteit verborgen te houden, maar dan duikt er een jonge fotograaf op die onraad ruikt… Deze roman vind ik zo mooi omdat de hoofdrolspeelster niet terugdeinst voor de verschrikkingen die de oorlog met zich meebrengt, ze treedt ze dapper tegemoet en dat toont haar ware karakter. Daarbij leest hij heerlijk vlot weg. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.