Leeslievelings

Annelize Mudde

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Annelize Mudde.

Zwemmen in de regen (Marid de Bruin)
In deze roman krijgt Sarah de kans om tijdens de Tweede Wereldoorlog uit handen van de Duitsers te blijven door te trouwen met Edward, een niet-Joodse jongeman die ze nauwelijks kent. In ruil voor de bescherming die hij biedt, belooft zij hem te helpen met het grootbrengen van de kleine Johnny. Een goed plan, maar het lijkt te mislukken als het hele gezin in gevaar komt… Dit verhaal is zo’n verhaal waarvan je aan het begin denkt: waar zal het eindigen? En dat blijft lang in het ongewisse. Al met al een heel meeslepend boek.

De jongen, de mol, de vos en het paard (Charlie Mackesy)
Dit boek vertelt door middel van poëtische teksten en prachtige illustraties het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een jongen en de drie dieren: een mol, een vos en een paard. De universele lessen die ze samen leren gaan over ‘vriendschap’, ‘liefde’, ‘jezelf zijn’, ‘eerlijkheid’ en ‘elkaar helpen’, en het zijn stuk voor stuk levenswijsheden. Het staat dus vol mooie, positieve woorden en reminders, en leent zich er daarom goed voor om er even bij te pakken als je een oppepper nodig hebt.

Rebecca (Hannah Buckland)
Rebecca Stubbs, de hoofdpersoon van deze historische roman, blijft na een uitbraak van de koorts alleen achter en gaat dan als dienstmeisje aan de slag bij Barton Manor. Het is een eenzaam bestaan, daar in de huishouding van een landgoed, en het kost moeite om haar plek daar te vinden. Maar dan neemt haar leven een onverwachte wending… Dit verhaal laat mooi zien hoe een jong meisje, dat enig kind is, verandert in een hulp voor anderen. En de grootste plus: het verloopt heel anders dan je denkt! Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.