Leeslievelings

Anneke van Egdom

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Anneke van Egdom.

Dee Henderson
Met stip op nummer één staan voor mij alle titels van Dee Henderson. Waarom ze zo goed zijn? Haar verhalen zijn altijd een mix van spanning en romantisch, ze zijn ongelooflijk goed geschreven en mijns inziens is er veel research aan voorafgegaan. Steeds als ik ze opnieuw lees, vallen me ook weer nieuwe details op. Echt knap! Het zijn dan ook van die boeken waarvan je het spijtig vindt als ze uit zijn. Zo jammer dat er al een tijd niets nieuws van haar hand is verschenen…

Het levende huis (Jim Rubart)
Deze roman gaat over Micah Taylor die een brief van een oudoom krijgt, waarin staat dat er aan de kust van Oregon een groot huis voor hem gereed staat. Als hij er een kijkje gaat nemen, merkt hij al snel dat er bizarre dingen in de kamers van het huis gebeuren en dat hij zichzelf er steeds weer letterlijk tegenkomt… Het is een heel apart verhaal dit. Waar het om draait is: Kies je voor materialisme en rijkdom of is een diep geloof en een eenvoudig(er) leven toch belangrijker? Kies je voor de Baäl of God? Want beide kan niet. Dat wordt op een bijzondere manier uitgewerkt en daardoor blijft het verhaal lang hangen.

Restoration-serie (Terri Blackstock)
Deze serie gaat over een tijd waarin wereldwijd de stroom uitgevallen is en daarna lees je wat het gevolg daarvan is. Niets doet het meer – er is geen licht, geen water, geen warmte, helemaal niets. De mensen leven in angst en het wordt meer en meer ieder voor zich en het recht van de sterkste geldt. Aangezien de situatie niet geheel ondenkbeeldig is, word je best wel aangesproken en zet het aan het denken. Na het lezen van deze boeken vroeg ik mijzelf ook af: Hoe zouden wij – hoe zou ik – dat aanpakken? Zou het lukken om terug te gaan naar de basis van vroeger? Ongetwijfeld wel, maar niet zonder vallen en opstaan en de nodige kleerscheuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.