Leeslievelings

Anne-Roos Verhoeven

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Anne-Roos Verhoeven.

Mensenkind (Monica Nieuwenhuijse)
Deze niet-doorsnee roman gaat over Bas, die twee bankjes tot zijn woon- en verblijfplaats heeft en daarvandaan alle mensenkinderen die passeren observeert en een passende naam geeft. En over Eleonora, een oude, eenzame dame die in haar appartement driehoog woont en helemaal in het verleden leeft. Het invoelend geschreven verhaal confronteert je met de vooroordelen die je algauw vormt en bevat een krachtige boodschap: het maakt niet uit of je rijk of arm bent, voor God is iedereen gelijk – we zijn allemaal mensenkinderen.

De boekhandel van het verzet (Sarah Sundin)
In dit verhaal word je meegenomen naar het Parijs van de Tweede Wereldoorlog, waar de Amerikaanse ballerina Lucie haar favoriete Engelstalige boekhandel overneemt, zodat de Joodse eigenaren kunnen ontsnappen. Ze helpt het verzet door geheime boodschappen tussen de bladzijden van de boeken te verstoppen. Als ze landgenoot Paul Aubrey ontmoet, bloeit er iets moois op. Lucie denkt alleen dat Paul onder een hoedje speelt met de Duitsers… Doordat er veel onverwachte dingen gebeuren, blijf je voortdurend geboeid verder lezen en soms is het aangrijpend ook. Echt een mooie oorlogsroman!

J.B. Collins-serie (Joel C. Rosenberg)
Deze serie thrillers draait om J.B. Collins, een Amerikaanse buitenlandcorrespondent die werkzaam is in het Midden-Oosten. Daar is ISIS-terrorist Abu Khalif actief. Zijn doel is om de hele regio in handen te krijgen en iedereen tot de islam te bekeren, om zo een kalifaat te stichten. Door middel van een interview met J.B. laat Abu Khalif weten waartoe hij in staat is en dat heeft gevolgen voor het Midden-Oosten, Amerika maar ook voor J.B. en zijn familie… Voor alle delen geldt: als je er eenmaal in begint, zit je meteen helemaal in het verhaal en dat blijft zo tot het einde toe. Ze zijn ook zo spannend, plus ze zetten je aan het denken over je geloof. Geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.