Leeslievelings

Anne-Lynn van Beek

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Anne-Lynn van Beek.

De redding (Karen Kingsbury)
Deze roman brengt de aanslag op het World Trade Center in 2001 dichtbij. Je leest over Jake Bryan, die samen met zijn collega’s uitrukt om de brand in de torens te bestrijden. In de daaropvolgende dagen leeft zijn vrouw, Jamie, tussen hoop en vrees. Heeft Jake deze ramp overleeft of is hij door God thuisgehaald? Als blijkt dat Jake het heeft overleefd, breekt er een intensieve periode aan, want hij moet zijn geheugen, geloof en liefde voor Jamie zien terug te vinden. Maar desondanks is Jamie ontzettend blij dat hij er nog is… totdat ze een onthutsende ontdekking doet. Een indrukwekkend verhaal over ‘geloof’, ‘liefde’ en ‘redding’!

De roep van de sjofar (Francine Rivers)
De jonge dominee Paul Hudson, de hoofdpersoon van deze roman, neemt het beroep aan van de kleine kerk in Centerville. De gemeente kan zijn hulp goed gebruiken, omdat het aantal kerkgangers drastisch is teruggelopen en als het zo doorgaat, moet de kerk sluiten. Paul stort zich volledig op dit project en het heeft succes. Maar terwijl de kerk groeit, gaat zijn huwelijk met Eunice eraan onderdoor. Want wie staat er eigenlijk centraal in deze kerk? Een mooi verhaal dat lezers een spiegel voorhoudt: Wat doet er écht toe in de dienst van de Heere? Wat vraagt God van ons? Het gaf mij stof tot nadenken.

De schildersdochter (Julie Klassen)
Ik kan echt genieten van een zwijmelroman, zoals deze. Hij gaat over schildersdochter Sophie Dupont. Ze is ongehuwd in verwachting en de vader, haar grote liefde Wesley, is met de noorderzon vertrokken naar Italië. Hij weet van niets. Om een schandaal te voorkomen trouwt Sophie met zijn broer, Stephen, maar dan staat Wesley opeens op de stoep… Dit historische verhaal zit vol heerlijke romantiek en tegelijk is er veel mysterie in verwerkt. Daardoor blijft het raadselachtige en spannend tot het laatste hoofdstuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.