Leeslievelings

Anne-Lizze Folbert

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Anne-Lizze Folbert.

Door jouw ogen (Nicole Deese)
Deze roman gaat over beautyinfluencer Mollie McKenzie, die vrijwilligerswerk gaat doen bij een opvanghuis voor pleegjongeren. De tijd daar doet haar beseffen dat ze dacht dat ze wist wat ertoe deed in het leven, maar dat ze het al die tijd bij het verkeerde eind had. En dan is er ook nog Silas Whittaker, de leider van de groep – een lastige man om mee te werken… maar ook een heel aantrekkelijke. In dit mooie en pakkende verhaal wordt duidelijk gemaakt dat de dingen die in deze wereld als belangrijk worden beschouwd dat vaak helemaal niet zijn en het doet je ontdekken wat er wél toe doet.

Een schitterend plan (Amanda Wen)
In dit debuut lees je over Sloane Kelley, die geen idee heeft waar ze vandaan komt, tot ze een paar oude dagboeken in handen krijgt en daarin onverwacht een spoortje van haar familiegeschiedenis aantreft. En al snel volgen allerlei bijzondere ontdekkingen… Wat me vooral interesseerde, waren de dagboekfragmenten die vertellen hoe een kolonistenfamilie zich vroeger staande hield. Maar er was meer interessants, zoals alles wat er over alzheimer en adoptie wordt verteld. En dan bevat het verhaal ook nog een les over vertrouwen op God. Een mooie roman, vind ik.

Geachte mr. Knightley (Katherine Reay)
Een roman die bestaat uit allemaal brieven, in dit geval van deze titel blijkt het geslaagd. En dat is misschien wel te danken aan de hartverwarmende Samantha Moore, die in de hoofdrol schittert. Zij is opgegroeid in een weeshuis en omdat ze niets bezit, heeft ze studeren uit haar hoofd gezet. Maar dan krijgt ze onverwacht een studiebeurs aangeboden, met als enige tegenprestatie dat ze de mysterieuze schenker op de hoogte houdt van haar vorderingen, wat uitmondt in een geanimeerde brievenschrijverij. Dit verhaal, dat vol leuke knipoogjes naar Jane Austen(s werk) zit, is zo geschreven dat er geen wegleggen aan is, als je er eenmaal aan begonnen bent. Een heerlijke weglezer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.