Leeslievelings

Anita Haitsma

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Anita Haitsma.

Een lied in de schaduw (Lynn Austin)
Deze oorlogsroman heeft een bekend decor: ons eigen Nederland. En de hoofdpersonen zijn drie vrouwen: de Hollandse Lena, die samen met haar man onderduikers verbergt op hun boerderij; haar dochter Ans, die tegen haar moeders zin naar Leiden verhuist en zich daar aansluit bij het verzet; en de Joodse Miriam die om te overleven een keuze moet maken die de levens van de drie vrouwen bij elkaar brengt en voorgoed verandert. Dit verhaal vind ik prachtige geschreven. Zoals er woorden wordt gegeven aan het loslaten van dierbaren, verdriet, maar ook de liefde… het raakt je.

De hand van de Wever (Elisabeth Elliot)
Iedereen krijgt in dit gebroken leven vroeg of laat met lijden te maken en in dit goed leesbare boek gaat de auteur, die zelf tijdens haar leven ook lijden kende, daar dieper op in. Je krijgt veel nieuwe, tot nadenken stemmende inzichten aangereikt, wordt vanuit de Bijbel bemoedigd en ontdekt iets troostrijks: ook als alles om je heen instort, blijft God Dezelfde en lijden is niet voor niets. God zal er iets moois uit laten voortkomen. Een aanrader!

Er was eens een prins (Rachel Hauck)
Deze roman deed me kennismaken met het genre feelgood en het was beslist een aangename ontmoeting, want wat een fijn verhaal. Het gaat over Susanne en Nathaniel, die in totaal verschillende werelden leven – hij is de troonopvolger van Brighton, zij een doodgewoon burgermeisje. Als ze elkaar ontmoeten tijdens een vakantie slaat de vonk over, maar er lijkt geen toekomst voor hen weggelegd. Of misschien toch wel? Ontdek het zelf, door je met dit boek, een kop thee en popcorn of iets anders lekkers op de bank te nestelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.