Leeslievelings

Amarins Elzinga

Iedereen heeft zo zijn favoriete boeken(series) – echte leeslievelings. Dit zijn de drie leeslievelings van Amarins Elzinga.

Een wereld van verschil (Carla Laureano)
Deze feelgoodroman gaat over Kendall en Gabriel, die elkaar ontmoeten als Kendall vijf huizen blijkt te hebben geërfd. Door alles wat er gebeurt, gaan beiden op zoek naar de waarheid over wat er in het verleden is gebeurd en die over hun geloof en dat verandert hen voorgoed. Dit sprankelende verhaal gaat over hoop, liefde, terugkijken op het verleden, familiebanden en tegelijkertijd over in het reine komen met jezelf en ontdekken waar je thuishoort. Het heeft me echt geraakt en zal me zeker nog enige tijd te denken geven. Wat mij betreft, is dit boek dan ook een dikke aanrader!

Ik zonder jij (Kelly Rimmer)
Callum en Lillah, de bijna veertigjarige hoofdrolspelers, treffen elkaar op een veerboot in Sydney en ze lijken voor elkaar gemaakt. Maar waarom is Lilah zo voorzichtig, waarom houdt ze Callum aan het lijntje, terwijl haar ideeën over de toekomst zo duidelijk zijn? Dat ontdek je in dit verhaal, dat mij heeft verrast en indruk op me heeft gemaakt. Liefde speelt een grote rol, maar het bevat ook zeker diepgang en in mijn geval kwam er eveneens menig zakdoekje aan te pas, want het is echt een emotionele rollercoaster.

Het Rubens meisje (Esther Stui)
Deze emotierijke roman gaat over Eva, een Amsterdamse studente kunstgeschiedenis. Als ze door haar afstudeerscriptie over schilder Peter Paul Rubens een baan aangeboden in een museum, is ze dolblij. Een droombaan! Wat ze dan nog niet weet, is dat die alles voor haar verandert. Lang roept dit verhaal een soort onbegrip op – je snapt het niet helemaal – maar hoe dichter je het slot nadert, hoe beter je alles gaat begrijpen en wanneer alles dan samenkomt en ook nog op onverwachte wijze… dat is echt genieten. Kortom: lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.